Site Logotype


Zelfverzekerd
naar school

Hoe fijn zou het zijn,
als een vakantie niet alleen bedoeld is om bij te komen van school…
maar juist om leuke dingen te doen? Dat je kind niet hoeft bij te komen en te herstellen van school. Dat er nog genoeg energie is voor leuke dingen? Bij je kind en bij jou?

Hoe fijn zou het zijn,
als niet alles meer om school draait? Dat voor je kind school ‘te dragen’ is? Dat je kind met opgeheven hoofd naar school gaat?

Hoe fijn zou het zijn,
als het ‘zwaard van thuiszitten’ niet steeds boven jullie hoofd blijft hangen?

Hoe fijn zou het zijn,
als je kind moe maar voldaan uit school komt? Geen boze bui. Geen verdrietige bui. Geen hangende schouders. Niet futloos. Niet gefrustreerd.

Hoe fijn zou het zijn,
als je kind gezien en gehoord wordt, dat je kind mag zijn wie het is?
Dat je kind weer aan leren en spelen toe komt? Weer kan gaan genieten van het leven? Weer kan omgaan met tegenslagen? Niet elke mug als een olifant gezien wordt.

Want wat de oorzaak ook is:
– geen passend onderwijs – te moeilijk of te makkelijk – krijgen;
– adhd hebben en daarom steeds op zijn kop krijgen omdat hij niet zou opletten;
– gepest worden;
– geen aansluiting hebben met de klasgenoten;
– geen klik met de leerkracht hebben,
je kind gaat NIET met plezier naar school. En dat MOET veranderen, voordat je kind nog vaker schoolziek is, of zelfs thuis komt te zitten omdat het niet meer gaat.

Wat klanten zeggen:

Ik vind de behandelingen fijn, want ik voel me veilig bij Sandra. En het ontspant ook. Ze helpt me heel erg goed.

Elyan, 8 jaar

De periode tussen 2 vakanties werd gevoelsmatig steeds langer. Kregen we eerst pas in week 6 of 7 gedoe, nu ontstond dat vaak al in de 1ste of 2de week. En de vakantie zelf was te kort om haar voldoende ‘op te lappen’ voor weer 7 weken school, laat staan leuke dingen te gaan doen. Regelmatige kinesiologiesessies zorgen ervoor dat de weken in ieder geval te dragen blijven en we ook kunnen genieten van vakanties.

A. moeder van P.

Als ik een keer weer heel vol zit in mijn hoofd, met stress of iets anders, helpt kinesiologie mij om weer rustig en ook moe te worden, zodat ik daarna weer lekker kan slapen.

Mila, 11 jaar

En weet je, ik kan er NIET voor zorgen dat:
– je kind nooit meer iets vervelends mee maakt, in of buiten school;
– je kind nooit meer gepest zal worden;
– je kind nooit meer boos, somber of overprikkeld is;
– je kind alle energie in 1x weer terug heeft;
– je kind altijd met alle leerlingen en leerkrachten een klik heeft;
– je kind altijd huppelend en vrolijk naar school gaat.

Maar ik kan er WEL voor zorgen dat:
– het lijf van je kind niet zo heftig reageert op situaties;
– het je kind niet meer zoveel energie kost wat er gebeurt, wat hij meemaakt;
– je kind met opgeheven hoofd langs de pesters loopt;
– je kind makkelijker zijn schouders ophaalt als er iets voorvalt;
– je kind meer zelfvertrouwen krijgt, waardoor hij wel meespeelt op het plein of meedoet in de les;
– je kind minder vaak last heeft van sombere buien;
– je kind minder vaak boos is;
– je kind beter met prikkels om kan gaan;
– je kind minder vaak bang is;
– je kind makkelijker en zonder strijd naar school gaat.

Hoe ik dat doe

– Als kinesioloog werk ik met het lichaam, of te wel lichaamsgerichte therapie. Wat kinesiologie is, vind je hier (Kinewattuh?). Neem maar van mij aan dat het iets bijzonders, iets magisch, is 😊.

– Gemiddeld zijn er 5 sessies nodig om blijvende veranderingen in gang te zetten. Met gemiddeld 10 sessies zet ik jullie weer stevig op het juiste pad. Ik plan graag meerdere sessies vooruit. Afspraken kunnen verzet of afgezegd worden.

– Sessies vinden elke 2 tot 3 weken plaats. Elke week komen is dus niet nodig en zou ook veel van je kind en jou vragen. Voor de continuïteit is het wel fijn als we ons aan deze afspraken houden.

– Ik zet me voor de volle 100% in. Ik verwacht ook van jullie commitment als we samen aan de slag gaan.

– Ik trek 75 minuten uit voor een sessie. Wees gerust, deze tijd doen we meer dan alleen behandelen. Als je binnenkomt, kletsen we even hoe het nu is en hoor ik graag waar je tegenaan gelopen bent. Samen formuleren we de hulpvraag voor deze sessie. En dan ga ik aan de slag. Dat betekent dat je kind lekker op de behandeltafel mag liggen en ik het werk doe. Klinkt heerlijk toch?

IK doe het werk. Wat ik hierboven al schreef: je kind hoeft niet veel te doen, ik doe het werk. Je kind hoeft niet (meer) te praten, het mag natuurlijk wel. Ik vind het belangrijk dat je kind voelt wat er verandert. Ik ben GEEN praatcoach, ik werk met het lichaam en ‘praat’ met lichaam door middel van spiertesten**. Dat doe ik omdat ik vind dat je je gevoel minimaal net zo belangrijk is als je ratio. Als je je groot en sterk voelt, dan krijgen die stemmetjes in je hoofd steeds minder ruimte. En dat is wat je nodig hebt om te veranderen. En weet je, het lijf liegt niet. Ook als je kind zegt dat het iets niet spannend vindt, zal het lijf aan mij aangeven dat het onderwerp wel stress geeft. En daar ga ik mee aan de slag!

– Het is maatwerk. Bij het ene kind gaat het soms wat sneller dan bij het andere kind. Bij het ene kind zet ik andere technieken in dan bij het andere kind. Maar net wat de hulpvraag is en wat jouw kind nodig heeft.

– We werken met een overkoepelend trajectdoel: wat willen we bereikt hebben na een aantal sessies. Daarnaast bepalen we per sessie met welk specifiek doel of verlangen we dit keer gaan werken. Vaak past het binnen het grote doel, dan pakken we een stapje uit dat doel. Soms is het een zijstapje, bijvoorbeeld spanningen voor een spreekbeurt een week later. En nee, dit is dan niet ‘zonde’, want het lijf slaat deze succeservaring op, waardoor de spreekbeurt voor de volgende keer minder stressvol is.

– Is de hulpvraag groter, bijvoorbeeld omdat je kind een thuiszitter is of dreigt te worden, dan kunnen er meer sessies nodig zijn om het gewenste en blijvende resultaat te bereiken. Dat doen we in overleg.

Na elke sessie merk je al verandering. Soms klein, soms zo groot dat je denkt WOW! De ene keer al tijdens de behandeling, de andere keer een paar dagen later pas. Alles kan en alles is goed. En ook als er ogenschijnlijk niets gebeurt, dan is er toch ook weer heel hard gewerkt in hoofd en lijf.

– Vaak geef ik je kind en jou tips & trucs mee voor thuis, op school, sportclub, etc. Korte snelle oefeningen die eenvoudig toe te passen zijn en die je kind op dat moment helpen in zijn kracht te gaan staan, bij zichzelf te komen en te blijven.

– Ik vorm graag een goed samenwerkend team met jou als ouder en de leerkracht, waarbij het kind centraal staat. Schroom niet om mijn hulp te vragen richting school. Ik leg graag uit wat ik zie, wat ik doe en waarom ik dat doe en vooral waarom het kind reageert zoals het reageert.

– De behandelsessies vinden bij mij in de praktijk plaats.

– De prijs van een sessie is 80,-. Ben je aanvullend verzekerd, dan kun je een deel van de factuur vergoed krijgen via je zorgverzekering.

– Facturatie gaat per sessie, achteraf. Betaling gaat per betaalverzoek (dit heeft de voorkeur) of bankoverschrijving.

– Annuleren is mogelijk. Graag uiterlijk 24 uur voor een afspraak. Binnen de 24 uur houd ik mij het recht voor een ‘no show’-factuur te sturen.

* Waar hem staat kun je natuurlijk ook haar lezen, en vv.
** Het menselijk lichaam reageert op een stress met veranderingen van de spanning in de spieren. Met behulp van de spiertest is het mogelijk direct te voelen of de spier van spanning verandert als er een stressor wordt aangeboden.

Laat mij je kind en jou helpen, door je kind weer lekkerder in zijn vel te laten zitten.
School met opgeheven hoofd te ‘doorstaan’, te ‘dragen’. Wie weet zelfs wel lol in te laten krijgen.
Een kind dat niet lijdt door school, maar lekker zichzelf is.

Klinkt dit goed en wil je een afspraak maken? Of heb je nog vragen?
Neem contact met me: 06-15632790 of info@goudwaardkinesiologie.nl.

Wat klanten zeggen:

We hebben nu niet meer elke ochtend oeverloze discussies over het nut van school. Sterker nog, het is gewoon gezellig aan tafel en we kunnen op tijd en in een goed humeur richting school vertrekken.

M.

Ik sliep er beter van. En ik voelde me er fijn door. Het kietelde soms wel heel erg.

Thymo, 12 jaar

School is nog steeds niet haar favoriete bezigheid, maar er is geen enorme strijd meer met school of ons over haar werkjes. Ze heeft ook geen werkjes meer mee naar huis gekregen, omdat ze deze nu allemaal op school maakt.

M.

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 (halte Conradkade) en 11 (halte Laan van Meerdervoort).
Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Ma - vrij: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 (halte Conradkade) en 11 (halte Laan van Meerdervoort).
Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren.