Site Logotype

De aanzet

2014, 14:30, op een schoolplein. Ik sta te wachten op mijn dochter (6 jr, groep 4). Ze komt met een verdrietig gezichtje naar mij toe. ‘Mama, ik heb zoveel vragen, maar ik mag ze niet stellen van de juf. Mijn hoofd zit zo vol… De rest van de kindjes snappen mijn vragen niet, lachen me uit, zeggen dat ik dom ben. Ik wil niet meer naar school, school is stom. En mijn leven is ook stom, dat hoeft ook niet meer.’
Wat huilde mijn hart toen ik haar dat hoorde zeggen. En wat zat ik met mijn handen in het haar. Diverse gesprekken op school volgden. De leerkrachten deden hun best, maar wat mijn dochter nodig had, konden zij niet bieden. 
Een schoolwisseling volgde, de 2de intussen in haar jonge schoolcarrière.
Daarnaast hebben we hulp gezocht bij diverse coaches. De één bereikte iets meer dan de ander, maar niets zorgde echt voor de omslag. De gehoopte rust in haar hoofd en vertrouwen in haarzelf kon niemand haar geven. 
Intussen zonderde zij zich steeds meer af, en werd steeds verdrietiger.

Op het moment dat dit speelde, was ik bezig met een opleiding tot acupuncturist. Van mijn baan als business consultant had ik een jaar daarvoor afscheid genomen. In een vak als acupuncturist kan ik bieden wat ik van belang vind: aandacht geven, oprecht en betrokken zijn, een luisterend oor bieden en mijn eigen kundigheid, ervaring en energie inzetten.

Alleen naalden en kinderen… dat is geen goede combinatie. Veel ouders huiveren al van naalden, hoe klein de naalden ook zijn, laat staan de kinderen. In mijn zoektocht kwam ik op het pad van Touch for Health, de basis van kinesiologie. Een combinatie van de Traditionele Chinese Geneeskunde met Westerse chiropractie.
Ik deed een basistraining, oefende thuis en kwam er al snel achter dat juist dit wel werkte voor mijn dochter!

Ik vind dat praten niet altijd de oplossing is, of tot de oplossing gaat leiden. Ook voelen is van belang. Je kunt met je hoofd zeggen dat je iets durft, maar als je lijf aan alle kanten schreeuwt ‘doe dat niet, dat durf je niet’, doe je het dan? Voelen dat je iets kunt, durft en wilt doen, zorgt ervoor dat je overgaat tot actie. En dat is wat je nodig hebt om verandering te krijgen.

Helpen

Ik word er ontzettend blij van als ik in mijn praktijk kinderen kan helpen. Kinderen met veel onrust in het hoofd, die vertellen dat ze vaak verdrietig of boos zijn, waarbij ze niet altijd kunnen aangeven waarom ze dat zijn. Als je ziet dat ze deze onrust kwijt raken en ontspannen in een behandeling, daar huppelt mijn hart van.
En minimaal net zo blij word ik, als ik van de ouders hoor dat er al veranderingen zichtbaar en voelbaar zijn. Dat de kinderen of de ouders trots vertellen dat de tips en trucs die je meegeeft voor thuis en school helpen als het hoofdje weer eens vol zit. Dat ze weer meer dingen durven en doen. Dat schoolresultaten verbeteren. Dat het kind dat zij kennen, weer zichtbaar wordt.
2021, 14:15, ik sta op het schoolplein op mijn zoon (6jr, gr4) te wachten. Met een bedrukt gezicht komt hij naar buiten. Ik weet dat ik hem nu eerst even moet laten bijkomen. Ik geef een handje en samen lopen we naar de fiets. ‘Mam, het was weer zo’n dag… De klas was een puinhoop, de juf was de hele dag boos, ook op mij, terwijl ik de hele dag lief ben geweest. Alleen in de middag had ik te veel last van alle kinderen die gingen klieren, en toen ben ik ook vervelend gaan doen. En toen kreeg IK op mijn kop’. Even later komt de woede eruit en kort daarna de tranen. Dit is niet zoals ik mijn kleine stoere man ken.
Eenmaal thuis praten we er nog even over, en pas een eenvoudige oefening toe, waarvan ik weet dat het in zijn hoofd weer rustig wordt. Al snel is hij weer vrolijk en gaat lekker spelen. Hij heeft weer zin om morgen naar school te gaan.

Herkenbaar?

Lijken mijn verhaal en dat van jou op elkaar?
(Her-)Ken jij op sommige momenten ook je kind niet meer?
Zit jij met je handen in haar wat betreft het gedrag of het zelfbeeld van je kind? Vind je voelen minimaal net zo belangrijk als denken?
Wil jij jouw kind op een eenvoudige maar doeltreffende manier – samen met mij – begeleiden naar het kind dat je kent?
Neem dan contact met me op. Ik luister naar je en vertel je wat ik voor jullie kan betekenen.
Ik doe er alles aan om jou en jouw kind te geven wat jullie nodig hebben, in sommige gevallen zelfs zonder dat je kind zelf weet dat hij het nodig hebt 😊
Wat klanten zeggen:

Ik vind het heel erg lekker als mama mij behandelt. De oefeningen zijn heel erg lekker. Ik moet er wel heel hard van lachen, omdat het soms kietelt.

Jasper, 5 jaar

Sandra is mijn ‘fysiotherapist’ (een samenvoegsel van fysiotherapeut en therapeut/coach). Ik kom er altijd licht en sterk vandaan.

X, 14 jaar

Hij komt altijd positief van Sandra vandaan, zijn depressieve gevoelens zijn dan minder aanwezig.

Moeder van N, 7 jaar

Wie is Sandra?

En wie ik dan ben? Ik ben Sandra (1976), partner van Peter en trotse moeder van Mila (2008) en Jasper (2014). Mila en Jasper zijn beide uhb en hsp, wat ons als ouders nog wel eens voor uitdagingen stelt.
Om rust in mijn eigen hoofd en lijf te krijgen, wandel ik graag, doe ik yoga, haak, naai en lees ik veel en reizen wij graag.
En ook ik lig regelmatig op de behandeltafel bij een collega-therapeut om tot rust te komen en inzichten te krijgen zodat ook ik weer kan groeien.
Verder volg ik zeer regelmatig trainingen en opleidingen om mijn kennis en kunde uit te breiden, zodat ik jou en je kind nog beter kan helpen.
Avatar_Sandra
April 2021, Sandra

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 en 11. Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Ma - vrij: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 en 11. Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren