Site Logotype
Kinderen

Wacht niet tot volgend schooljaar

Volgend jaar gaat het vast beter op school, want dan heeft je kind een andere leerkracht, en zij heeft veel meer ervaring met (vul maar in).
Volgend schooljaar heeft je kind wel plezier in school, want dan zal het aanbod meer op maat zijn.
Volgend schooljaar gaat het vast soepeler op school, want dan delen ze de klas opnieuw in, en dan zul je zien dat het beter gaat.
Volgend schooljaar gaan ze aandachtig kijken naar de problemen van je kind waar jij nu al tegenaan loopt.
Volgend schooljaar zullen ze op school meer 1 op 1 momenten aan je kind besteden en daarna gaat het veel beter.
Volgend schooljaar gaan ze je kind vanaf het begin begeleiden en dan komt het goed. Nu kunnen ze niet meer zoveel doen.
Volgend schooljaar…

Volgend schooljaar…

Weet je, dit schooljaar duurt nog 9 weken.
Ohhh, zie je wel, dat valt wel mee, zul je denken. Dat is prima te overzien.
45 Dagen, min nog een aantal feestdagen, en misschien ook nog wel een schoolreisje. Dan wordt het aantal schooldagen nog wat lager…

Maar 9 weken is lang! Ontzettend lang! Wat als je kind die 9 weken met tegenzin naar school gaat? Dat die weerzin er voor zorgt dat je kind ’s morgens zijn bed niet wil uitkomen? Enorm in de vertraging gaat om het moment van ‘naar school gaan’ zo ver mogelijk naar voren te schuiven? Dat elke schooldag start met strijd? Strijd om eigenlijk onbenullige dingen. Hoe gezellig start jullie dag dan?
Nu is het niet alleen op school niet leuk, maar ook thuis niet meer.

Hoe zou het zijn als deze 9 weken ook leuk zijn? Dat je kind makkelijk naar school gaat, en gezellig thuis komt? Als er minder strijd is in huis? Als het voor en na school ook gezellig is thuis? Dat klinkt toch heerlijk?


Wil jij dit ook voor je kind en jezelf, neem dan snel contact met me op via deze site, info@goudwaardkinesiologie.nl of 06-15632790.
Dan zorg ik dat we dit schooljaar leuk kunnen afsluiten en het volgende schooljaar ook leuk kan starten!

En uit eigen ervaring: het volgende schooljaar komt niet! Ik heb een paar jaar gewacht op ‘volgend schooljaar’ met als gevolg 2 kinderen die teleurgesteld zijn in het schoolsysteem (en 2x een schooltrauma).

#lekkerinjevel #schooltrauma #HB #hsp #lekkerinjevel #gezelligheidinhuis #zorgenoverjekind #kindercoaching #blijekinderen

Foto: Unsplash, Annie Spratt
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *