Site Logotype
Kinesiologie

Over ballen en een gat…

Vorige week ben ik afgestudeerd.
Ik heb de eindstreep gehaald, na 3 jaar hard werken en veel ballen in de lucht houden. En daarna ben ik in een gat gevallen.
Ik was mijn evenwicht kwijt. Doordat die ene bal, genaamd studie, eruit was gehaald.

Met als gevolg dat er deze week weinig uit mijn handen kwam. Ik dwaalde een beetje rond. In huis of buiten. Zat een beetje achter de laptop, zonder iets op te nemen. Zonder productief te zijn. Ik was heel druk met niets doen.


En weet je lieve ouder, in datzelfde gat kan jouw kind ook vallen.
Omdat het vakantie is en de bal genaamd school wegvalt.
Omdat de structuur rondom school nu weg valt.
Omdat je kind heel hard heeft moeten werken om te blijven staan op school.
Omdat je kind zijn best heeft gedaan om het vol te houden.
Om het schooljaar af te maken.
Omdat je kind sowieso heel erg hard heeft gewerkt op school.

Laat je kind maar even zoeken naar een nieuwe balans. Probeer niet te fel te reageren op zijn korte lontje. Wat hier goed werkt is opties geven waaruit hij mag kiezen, kaders stellen, momenten van samen en alleen hebben en een beloning (à la een ijsje gaan halen, naar het strand, of gamen) in het vooruitzicht.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *