Site Logotype
Kinesiologie

Neeeee, niet die juf!!!!

3 van de 5 dagen is school gaan geen probleem. Op tijd uit bed, aangekleed, haren gekamd, boterham op, tanden gepoetst, en ruim op tijd klaar om naar school te gaan.

Behalve die 2 dagen…
Wat een strijd voer je dan. Mevrouwtje zit met een lang gezicht aan tafel, en eet met muizenhapjes van haar boterham. In haar haar zitten nog de nodige klitten en de sokken liggen nog boven in haar kamer. En nee, die gaat ze niet halen. Trouwens, ze gaat vandaag ook niet naar school. Want vandaag heeft ze juf …. En die is stom!

Ken je deze situatie?
Ik heb hem nu over een kind en school geschreven, maar dat kan natuurlijk net zo goed over jou en je collega of manager gaan. Dat je denkt: ‘Ohhhh, als ik dat project maar niet met die bullebak hoef te doen’ of ‘Ik werk vandaag wel thuis, dan hoef ik tenminste niet de hele dag haar gekakel aan te horen’.

Wist je dat je ook voor deze situaties kunt langskomen bij me?

Nee, ik kan deze mensen niet veranderen. Ik kan er niet voor zorgen dat die bullebak opeens je grootste vriend wordt, of dat die kakelkip gezellig gaat tokken, maar ik kan er wel voor zorgen dat jij je er beter bij voelt. Dat het niet aan jou vreet. Dat het jou geen onnodige stress bezorgt.

En wonder o wonder, als jij daarin sterker staat, als jij minder last van een persoon(lijkheid) hebt, als jij je niet al van te voren druk loopt te maken omdat je hem of haar weer moet gaan zien, dan vallen die mensen uiteindelijk ook best mee. Omdat het jou geen stress oplevert. Want jij bent veranderd, jij bent gegroeid.

Oh ja, dit kan voor personen, situaties (denk aan tentamenstress, rijexamen, sollicitaties, presenteren), gebouwen (bijv. school), vervoersmiddelen, ….

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *