Site Logotype
Kinderen

Hij bijt!

Hij mag deze week 3 dagen voetballen bij ADO, in het Zuiderpark in Den Haag. Zich 3 dagen uitleven op en met zijn grote passie. Om 8 uur staat hij al klaar om te gaan, terwijl hij pas om 8u30 weg hoeft. Hoe anders is dat op schooldagen.
Maar goed, gistermiddag ging ik hem ophalen. Ik kreeg nog net het staartje van de training mee en de afsluiting van de dag. En daar zag ik het gebeuren: vingers in de mond.
T-shirtboord in de mond.
T-shirt rand in de mond.
Vingers in de mond.
Bijten in alles wat hij voor handen – of beter voor Tanden – kreeg.

Overprikkeld!


Dit is de manier van zijn lijf om aan te geven dat het te veel prikkels heeft moeten verwerken. Volkomen logisch: de hele dag met 11 anderen in een groep, 6 groepen in totaal, in een volle kantine bij de lunch. Luisteren, presteren, incasseren, gezellig kletsen, …

Thuis hebben we niet veel meer gedaan. Douchen, beetje gamen, lezen, muntjes verdienen in Squla zodat we weer naar de film kunnen, filmpje kijken tijdens het eten.
Bijkomen!
Opladen voor de laatste trainingsdag. De strandwandeling met de hond hebben we maar even gelaten.


En jouw kind?
Welke signalen zendt jouw kind uit als hij overprikkeld is?
Gaat hij friemelen?
Gaat hij ook bijten?
Gaat hij stil in een hoekje zitten?

Mijn tip:
Als je weet wat de signalen zijn, als jij er alert op bent, kun je je kind vervolgens helpen met ontprikkelen op een fijne manier. En dat is zeker weten fijner dan wanneer de prikkels er in een woede-aanval eruit komen 😉.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *