Site Logotype

Gedrag en zelfbeeld

Je (b)engeltje terug in 5 sessies…

Vraag jij je ook wel eens vertwijfeld af waar dat engeltje gebleven is? Ok, je kind was soms ook wel een bengeltje, maar zeker niet die draak die nu stampend en briesend door de huiskamer loopt. Je mannetje* dat urenlang met de lego en auto’s kon spelen? Dat sloopt nu elke auto die hij tegenkomt en smijt ze vervolgens door de kamer… Of dat heksje* dat krijsend en gillend op de bank zit. Alle frustratie en verdriet wordt er uitgeschreeuwd. Geen normaal gesprek mogelijk totdat deze bui voorbij is. En dat duurt steeds langer…

En jij? Jij bent ontzettend moe en zit met je handen in het haar. Want elke dag weer is het heel hard werken om het gedrag van je kind in goede banen te leiden. Om het gezellig te maken en houden. Om dat speelafspraakje, waar hij steeds minder voor gevraagd wordt, voor beide kinderen leuk te houden. Jouw aanwezigheid als politieagent is noodzakelijk om te voorkomen dat je kind het vriendje in de haren vliegt.

En waar dit gedrag door komt? Goede vraag, zonder duidelijk antwoord. Het is in ieder geval overduidelijk dat je kind niet gelukkig is. Ergens wringt het en dat uit je kind in zijn gedrag. En dat zie en hoor je terug in het lage zelfbeeld wat hij van zichzelf heeft. Je weet intussen niet meer wat je kunt doen, je hebt alles geprobeerd, nu zit je met je handen in het haar.

Wat zou je graag terug willen naar de tijd dat jij rustig een boekje kon lezen terwijl je kind leuk aan het spelen was met een vriendje. Wat verlang je naar uitgerust en opgewekt aan de dag beginnen, naar een ongestoorde nachtrust. Want lig je nu niet wakker van de zorgen, dan haalt je kind je wel uit je slaap. Je zou zo blij zijn als je kind ook op school laat zien wat het kan. Dat je kind vol zelfvertrouwen is en een positief zelfbeeld heeft. Het allerliefste wil jij je engeltje met boevenstreken weer zien…

Laat mij je kind en jou helpen, door je kind weer lekker in zijn vel te laten zitten. Een kind dat lekker slaapt en laat zien wat hij in zich heeft. Een kind dat trots laat zien wie hij is.
Wat klanten zeggen:

Ik vind de behandelingen fijn, want ik voel me veilig bij Sandra. En het ontspant ook. Ze helpt me heel erg goed.

Elyan, 8 jaar

Het was heel fijn. Ik sliep er wel beter van. Het kietelde wel heel erg.

Thymo, 12 jaar

Als ik een keer weer heel vol zit in mijn hoofd, met stress of iets anders, helpt kinesiologie mij om weer rustig en ook moe te worden, zodat ik daarna weer lekker kan slapen.

Mila, 11 jaar

Mijn werkwijze

In een periode van 3 tot 4 maanden geef ik je kind 5 kinesiologiebehandelingen. Dat betekent elke 2 tot 3 weken een behandeling van ca. 60 min. Deze tussenliggende periode heeft je kind nodig om weer een nieuw evenwicht te vinden.
Het is maatwerk. We werken met een overkoepelend trajectdoel, en daarnaast bepalen we per sessie met welk doel of verlangen we dit keer gaan werken. Vaak past het binnen het grote doel, dan pakken we een stapje uit dat doel. Soms is het een zijstapje, bijvoorbeeld spanningen voor een spreekbeurt een week later. En nee, dit is dan niet ‘zonde’, want het lijf slaat deze succeservaring op, waardoor de spreekbeurt voor de volgende keer minder stressvol is.
En dan ga IK aan de slag. Nadat we samen hebben bepaald waar we die sessie aan gaan werken, mag je kind op een behandeltafel gaan liggen en starten we met het lichaamsgericht werken. Je kind hoeft niet te praten, maar het mag wel. Ik vind het belangrijk dat je kind voelt wat er verandert. Ik ben geen praatcoach, ik werk met het lichaam en ‘praat’ met lichaam door middel van spiertesten**. Dat doe ik omdat ik vind dat je gevoel minimaal net zo belangrijk is als je ratio. Als je je groot en sterk voelt, dan krijgen die stemmetjes in je hoofd steeds minder ruimte. En dat is wat je nodig hebt om te veranderen.
En weet je, het lijf liegt niet. Ook als je kind zegt dat het iets niet spannend vindt, zal het lijf aan mij aangeven dat het onderwerp wel stress geeft. En daar ga ik mee aan de slag!

– Na elke sessie merk je al verandering. Soms klein, soms zo groot dat je denkt WOW! De ene keer al tijdens de behandeling, de andere keer een paar dagen later pas. Alles kan en alles is goed. En ook als er ogenschijnlijk niets gebeurt, dan is er toch ook weer heel hard gewerkt in hoofd en lijf.
– Ik geef je kind en jou tips & trucs mee voor thuis, op school, sportclub, etc. Korte snelle oefeningen, die eenvoudig toe te passen zijn en die je kind op dat moment helpen bij zichzelf te komen en blijven.
– Naast de 5 sessies voor je kind ontvangen jullie als ouders 2 behandelingen. Want als je kind niet lekker in zijn vel zit, vraagt dat heel veel van je. Ben je alleenstaande ouder, dan mag jij 2x komen. Of misschien gun jij het iemand anders, dat is ook goed. Zie het als tijd voor jezelf waarbij jij ook de kans krijgt hetzelfde te ervaren als je kind.
– Na de 5 kindsessies en 2 oudersessies volgen 3 ‘APK-sessies’ voor je kind. In een jaar tijd geef ik je kind dus 8 behandelingen. De eerste 5 in een relatief korte periode van 3 tot 4 maanden en de overige 3 in de rest van het jaar. Deze dienen om de puntjes op de i te zetten. Deze 3 afspraken hoef je niet bij aanvang van het traject al vast te leggen, je mag contact met me opnemen als jij merkt dat er behoefte aan is.
– Dit pakket van 10 sessies, 8 voor je kind en 2 voor jullie als ouder, kost € 650 (losse sessies € 70).
– Alle sessies vinden bij mij in de praktijk plaats.

Klinkt dit goed en wil je een afspraak maken? Of heb je nog vragen? Neem contact met me: 
06-15632790 of info@goudwaardkinesiologie.nl.


* Waar hem staat kun je natuurlijk ook haar lezen, en vv.
** Het menselijk lichaam reageert op stress door veranderingen van de spanning in de spieren. Met behulp van de spiertest is het mogelijk direct te voelen of de spier van spanning verandert als er een stressor wordt aangeboden.

Aanvullende informatie

Kennismaken?

Wil je eerst kennismaken? Weten of ik jullie kan helpen? Dat kan! Een kennismaking (30 min) is gratis. Dat kan online, maar het liefst in mijn praktijk. In deze kennismaking vertel ik wie ik ben, jullie vertellen wie jullie zijn en waar jullie tegenaan lopen. En dan hoor ik ook graag hoe jullie kind er tegenaan kijkt. En het belangrijkste: waar willen jullie naar toe? Wat zouden jullie anders willen zien? Je kind is bij het gesprek aanwezig. Het doel van het kennismakingsgesprek is om te kijken of ik jullie kan helpen, en of er een klik en vertrouwen is tussen jullie kind en mij. En dat is weer voorwaardelijk om een succesvol traject te starten.

Intake

Hebben jullie besloten dat ik jullie mag helpen, dan plannen we een intake in. De eerste afspraak is vaak 1,5 uur. We gaan dieper in op de hulpvraag. Is het gewenste doel nog vaag, dan gaan we dat concreter maken: waarin wil je meer zelfvertrouwen? Hoe gaan we merken dat je minder vaak boos bent? In de intake zit ook altijd een behandeling!

Meer of minder sessies nodig?

Ik heb gemerkt dat er gemiddeld 5 sessies nodig zijn om een goed resultaat te krijgen. De eerste sessie is ‘kennismaking’ met kinesiologie, het werken met spiertesten. En alleen deze sessie geeft al zoveel resultaat! Maar we willen geen pleisters plakken, we willen door naar de kern van het probleem, en een blijvende verandering in gang zetten. En daarvoor heb ik gemiddeld 5 sessies nodig. Zijn we toch na 4 sessies al klaar? Geen probleem, dat verrekenen we. Iets meer sessies nodig of heb je een andere hulpvraag? Ook dat kan. Dan kijken we weer of we met een pakketprijs werken of losse sessies inzetten (à € 70).

HELP, het gedrag van mijn kind is erger dan voorheen

In een enkel geval kan dat gebeuren. Vaak na sessie 2 of 3. Je kind ervaart dat er iets verandert is, maar kan dat nog niet helemaal plaatsen en valt terug in het oude gedrag. Of het nieuwe gedrag is nog onwennig, waardoor je kind zich even geen houding weet te geven. Zie het als een wip die tijdelijk de verkeerde kant op doorslaat. Weet dat dit tijdelijk is en houd het grote verlangen in je achterhoofd. Twijfel je of wil je even overleggen? Je kunt me altijd even bellen, mailen of whatsappen.

De vorige keer was het verschil veel groter!

Dat kan! Dat wil niet zeggen dat deze sessie voor niets is geweest of dat er niets gebeurd is. Vertrouw erop dat er in het lijf wel degelijk wat veranderd is!

Wie is aanwezig?

Bij de 1ste sessie is minimaal 1 ouder aanwezig. Bij de 5de sessie en de apk-tjes ook graag minimaal 1 ouder. De tussenliggende sessie mogen het kind en de ouder bepalen wie erbij is. Mijn ervaring is dat kinderen vaak spraakzamer zijn zonder de ouder in de buurt, maar dat wil niet zeggen dat je niet welkom bent!

Voor, tijdens en na de sessies

Ik heb geen wachtruimte. Kom daarom ook niet meer dan 5 min van te voren. Tijdens de behandeling kan je kind het beste makkelijk zittende kleding aanhebben. Dat mag een spijkerbroek, joggingbroek of legging zijn. Een strak rokje is niet handig. Na de behandeling (en de dagen daarna) raad ik aan je kind voldoende water te laten drinken. Doe je dit niet, dan kun je je ongemakkelijk gaan voelen of zelfs hoofdpijn krijgen. Na de behandeling kan je kind moe zijn. Er is ook hard gewerkt! Een extra knuffel en op tijd naar bed moeten volstaan om de volgende dag weer fit te zijn.

Mijn praktijk

Mijn praktijk is bij mij in huis op de 3de verdieping. Ben jij of je kind slecht ter been? Bel of mail, dan zoeken we een oplossing.

Annuleren

Weet je tijdig dat een afspraak niet door kan gaan? Laat me dat dan zo snel mogelijk weten, dan plannen we een nieuwe afspraak. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van een sessie, wordt de sessie in rekening gebracht.
Annuleren van het traject wordt niet geadviseerd. Je wilt een verandering die in gang is gezet niet stopzetten. En ja, soms is het even lastig, of zelfs pittig, maar dat gaat voorbij. Dit is nodig om verder te ontwikkelen, te groeien.

Kinewattuh?

In kinesiologie wordt gewerkt met spiertesten. Een spiertest is voor mij het communicatiemiddel met het lichaam. Het menselijk lichaam reageert op een stressor met veranderingen van de spanning in de spieren. Met behulp van de spiertest is het mogelijk direct te voelen of de spier van spanning verandert steeds wanneer er een stressor geactiveerd wordt.
Een voorbeeld: stel we werken met het doel ‘Ik geef zelfverzekerd mijn spreekbeurt.’ Als dit stress geeft, dan zal de spier anders aanvoelen dan wanneer dit geen probleem is.
Meer informatie? Kijk dan op kinesologie of toegepaste kinesologie.

Facturering

Per sessie stuur ik een factuur. Je hoeft dus niet in 1x het totale bedrag te betalen. Mocht de prijs een te hoge drempel zijn voor jullie, neem dan contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Ik wil ook wel, maar ben wat ouder…

Denk jij nu: dat wil ik ook wel ervaren, maar ik ben (een) ouder. Ik kan ook jou helpen! Je mag altijd contact met me opnemen via info@goudwaardkinesologie.nl of 06-15632790. Of neem een kijkje op mijn site praktijk Enerqi, of mail naar info@praktijkenerqi.nl.
Ben je na dit alles gelezen te hebben ervan overtuigd dat ik jouw kind en jou kan helpen zichzelf weer terug te vinden? Mag ik jouw kind helpen groeien naar een mooie, trotse en zelfverzekerde versie van zichzelf? Neem dan contact met me op: 06-15632790 of info@goudwaardkinesiologie.nl.

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 en 11. Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Ma - vrij: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 en 11. Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren