Site Logotype
acupunctuur

Ben je GEK geworden?

Ben je GEK geworden, vroegen ze toen ik een goed betaalde baan met dikke auto opgaf om een sabbatical te nemen en bij mijn dochter thuis te blijven. Ik voelde zó duidelijk dat ik dat moest doen. De 1ste 7 maanden van haar leventje wilde ze alleen bij mij op schoot slapen.
En om die uren op te vullen ben ik een studie Informatiemanagement gaan doen. Zij de veilige basis die ze nodig had, en ik mijzelf verder aan het ontwikkelen…

Ben je GEK geworden, toen we met onze toen net 13 maanden oude dochter voor ruim 30 uur in het vliegtuig stapten, op weg naar de andere kant van de wereld om 6 weken in Nieuw-Zeeland rond te trekken…

Ben je GEK geworden, toen ik na 13 jaar in de ICT-consultancy en projectmanagement besloot niet meer in dat wereldje terug te keren, maar een studie tot acupuncturist te gaan volgen…

Ben je GEK geworden, toen we besloten onze dochter naar een school speciaal voor hoogbegaafde kinderen te doen. Ze moet zich toch ook op een gewone school kunnen redden? Nee, want anders hadden we deze keuze niet hoeven maken…


Ben je GEK geworden, toen we 8 jaar na onze dochter konden vertellen dat we ook nog een zoontje gingen krijgen. Ik was veel te oud, veel tijd tussen, ik was met een studie bezig…

Ben je GEK geworden, toen we 5 jaar geleden vertelden dat we een jaar wilden gaan reizen met de kinderen. De wereld over. Uit het schoolsysteem de echte wereld leren kennen. Ontdekken wat er nog meer is dan sommen en taalregels…

Ben je GEK geworden, toen ik 3 jaar geleden bedacht om weer een opleiding te gaan volgen. Dit keer kinesiologie. Om naast de volwassen OOK of misschien wel juist kinderen te kunnen helpen. Kinderen die vastlopen in het schoolsysteem. Kinderen die niet tot bloei komen op school. Kinderen voor wie schoolgaan een dagelijkse strijd is, omdat ze (u)hb of hsp zijn of dyslexie, dyscalculie, adhd, ass hebben. Kinderen voor wie school emotioneel en/of lichamelijk ziekmakend is…

Ben je GEK geworden, krijg ik nu te horen als ik zeg dat ik alweer aan het rondkijken ben naar een volgende opleiding. Mijn papiertje voor kinesiologie krijg ik over 3 weken. Op zoek naar een opleiding/training waarmee ik deze kinderen nog beter kan gaan helpen. En dan niet via het hoofd, maar juist via het lijf. Want veel van deze kinderen zitten al zoveel in het hoofd…


Ik vind het wel meevallen hoe GEK ik ben geworden.
Ik zie het leven meer als één grote reis, een avontuur, en daar ben ik altijd voor in!

En jij? Hoe vaak heb jij al te horen gekregen “Ben je GEK geworden?”

Oh ja, de strip is van dinosandcomics, overgenomen van instagram (https://www.instagram.com/dinosandcomics/)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *