Site Logotype

ADHD -> afstuderen


Zo ontzettend gaaf!
Heel veel kunnen bereiken bij kinderen met (het vermoeden van) ADHD. 
Vooral op het gebied van ‘onoplettendheid’ zijn er grote veranderingen zichtbaar.
Binnenkort hier de highlights. 
Wil je nu al meer weten, neem dan even contact met me op. 

Ik vertel je graag meer!


In het kort
Ik ben op zoek naar kinderen bij wie het vermoeden van ADHD bestaat en die op de wachtlijst voor een onderzoek staan bij een kinderarts, kinderpsychiater, psycholoog of instituut dat deze diagnose mag stellen. Ik wil onderzoeken of een kinesiologiebehandeltraject de symptomen die deze kinderen hebben verminderen. Dan denk ik specifiek aan concentratieproblemen en hyperactiviteit.
Dit doe ik in kader van mijn afstudeeropdracht voor de opleiding tot erkend kinesioloog bij instituut CAM.

Meer informatie

Naar wie ben ik op zoek?
Ik ben op zoek naar kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar (basisschoolleeftijd) bij wie het vermoeden van ADHD bestaat. Dit vermoeden kan zijn uitgesproken door de ouders of leerkrachten. Ik ben specifiek op zoek naar kinderen op de wachtlijst, kinderen die nog geen ADHD-medicatie hebben of gebruik maken van andere therapiesoorten. Op deze manier wil ik voorkomen dat andere/meerdere interventies elkaar beïnvloeden. Mocht u iemand op het oog hebben voor wie dit onderzoek interessant is, maar u heeft nog enige twijfel, neem dan contact met mij op. Dan kunnen we samen bepalen of ik iets voor dit kind kan betekenen.

Waarom
Dit jaar studeer ik af als kinesioloog. Hiervoor wil ik een praktijkgericht onderzoek uitvoeren waarbij ik objectief wil meten in welke mate kinesiologie effectief is bij kinderen met het vermoeden van ADHD.

Hoe
Voorafgaand aan het behandeltraject doen we een 0-meting in de vorm van een gestandaardiseerd formulier. Deze wordt door de ouders ingevuld (CBCL + AVL) en door de leerkracht (TRF + AVL).
Vervolgens behandel ik het kind in een periode van 3 maanden minimaal 5x. Dat betekent één keer per 2 weken. Een afspraak duurt ca. 1 uur. Voorafgaand aan de daadwerkelijke behandeling praten we kort en kijken we of er aandachtspunten zijn en benoemen we welke dat zijn. De feitelijke behandeling duurt circa 45 min. Aan het einde bespreken we kort de behandeling.
Na 5 behandelingen vullen ouders en leerkracht nogmaals de vragenlijsten in.
Op basis van deze vragenlijsten trek ik conclusies over de effectiviteit van mijn behandelingen ten aanzien van kinderen met het vermoeden van ADHD. Deze conclusies verwerk ik in mijn rapport.
De gegevensverwerking is anoniem. Er worden geen namen of andere gegevens genoemd in mijn verslag.
Mocht de verwijzend arts/coach/therapeut het op prijs stellen, en ik heb toestemming van de ouders, dan deel ik de resultaten over de specifieke cliënt met de verwijzer.

Gratis
Er zijn geen kosten aan het meedoen aan mijn onderzoek verbonden. Mijn behandelingen zijn gratis. De investering die ik vraag is in de vorm van het invullen van de vragenlijsten en 1x in de 2 weken naar mijn praktijk toe komen.
Voor mijn onderzoek is het belangrijk dat de cliënt en ouders therapietrouw zijn, dus in ieder geval die 5x naar mijn praktijk willen komen (onvoorziene omstandigheden daargelaten).

Begeleiding

Op het gebied van ADHD word ik begeleid door H. Caner Basaran, kinderpsychiater.
Voor het afstudeerproces word ik begeleid door het instituut CAM.

Waar

De behandelingen vinden in mijn praktijk plaats. Het adres is Columbusstraat 36 in Den Haag.

Kennismaken

Mochten er ouders geïnteresseerd zijn en meer willen weten, dan mogen zij altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ze kunnen ook op mijn website kijken: www.goudwaardkinesiologie.nl


Door wie
Ik ben Sandra Goudswaard-Laloli. Sinds 2016 acupuncturist en nu laatste jaars kinesologie-student aan instituut CAM in Utrecht. In mijn praktijk behandel ik jong en oud met een diversiteit aan klachten. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook psychische klachten. Voor volwassenen combineer ik in mijn behandeling acupunctuur met kinesiologie, bij kinderen pas ik alleen kinesiologie toe.

Contactgegevens
Mocht u meer informatie willen hebben of iemand weten voor mijn onderzoek, dan hoor ik dat graag! Ik ben bereikbaar op: 06-15632790 of via info@goudwaardkinesiologie.nl

Kinesiologie
Voor mij is kinesiologie ‘het weer in balans krijgen van een cliënt, waardoor klachten verminderen of verdwijnen’. Hierbij maak ik gebruik van spiertesten. Ik voer geen lange gesprekken, ik laat het lichaam praten. Ik maak gebruik van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Ik stel geen diagnoses en schrijf geen medicijnen of iets dergelijks voor. Ik kan wel tips meegeven voor onder meer een betere focus die zowel op school als thuis kunnen worden toegepast.
Voor meer informatie over kinesiologie verwijs ik graag naar www.ki-net.nl.