Site Logotype

Veelgestelde vragen

Kennismaken?

Wil je eerst kennismaken? Weten of ik jullie kan helpen? Dat kan! Een kennismaking (30 min) is gratis. Dat kan online, maar het liefst in mijn praktijk. In deze kennismaking vertel ik wie ik ben, jullie vertellen wie jullie zijn en waar jullie tegenaan lopen. En dan hoor ik ook graag hoe jullie kind er tegenaan kijkt. En het belangrijkste: waar willen jullie naar toe? Wat zouden jullie anders willen zien?
Bij voorkeur is je kind bij het gesprek aanwezig, maar ik snap heel goed dat je niet je zorgen om je kind in het bijzijn van je kind wilt uitspreken. Dan hebben we een gesprek zonder jouw kind.
Het doel van het kennismakingsgesprek is om te kijken of ik jullie kan helpen, en of er een klik en vertrouwen is tussen jullie kind en mij. En dat is weer voorwaardelijk om een succesvol traject te starten.

1ste Afspraak/intake

Hebben jullie besloten dat ik jullie mag helpen, dan plannen we een afspraak in. De eerste afspraak is vaak 1,5 uur. We gaan dieper in op de hulpvraag. Is het gewenste doel nog vaag, dan gaan we dat concreter maken: waarin wil je meer zelfvertrouwen? Hoe gaan we merken dat je beter in je vel zit? Of dat je minder overprikkeld bent? Dat je je beter staande houdt op school?
In de intake zit ook altijd een behandeling!

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Ik heb gemerkt dat er gemiddeld 5 sessies nodig zijn om een blijvende verandering in gang te zetten. In gemiddeld 10 sessies staat jouw kind weer stevig.
De eerste sessie is vaak een ‘kennismaking’ met mij en kinesiologie. En alleen deze sessie geeft al zoveel resultaat!
Maar we willen geen pleisters plakken, we willen door naar de kern van het probleem, en iets blijvend neerzetten. En daarvoor heb ik minimaal 5 sessies en gemiddeld 10 sessies nodig. Het blijft maatwerk, en in overleg bepalen we wat nodig is.

Hoe weet ik nu wat voor sessie ik krijg?

Dat weet ik niet. Eerlijk niet! Het lichaam van jouw kind geeft aan wat het nodig heeft om het gestelde doel voor die sessie te bereiken. Ik gebruik de spiertest om uit te zoeken waardoor de stress op het onderwerp verdwijnt. Dat kan kinesiologie zijn, Braingym of reflexintegratie. Vaak genoeg starten we met het één en gaan we over in het ander.
Mijn startpunt is altijd kinesiologie.
Ter geruststelling voor jouw kind en jou als ouder: bij kinderen gebruik ik geen naalden.

HELP, het gedrag van mijn kind is erger dan voorheen

In een enkel geval kan dat gebeuren. Vaak na sessie 2 of 3. Je kind ervaart dat er iets veranderd is, maar kan dat nog niet helemaal plaatsen en valt terug in het oude gedrag. Of het nieuwe gedrag is nog onwennig, waardoor je kind zich even geen houding weet te geven. Zie het als een wip die tijdelijk de verkeerde kant op doorslaat. Weet dat dit tijdelijk is en houd het grote verlangen in je achterhoofd. Twijfel je of wil je even overleggen? Je kunt me altijd even bellen, mailen of whatsappen.

De vorige keer was het verschil veel groter!

Dat kan! Dat wil niet zeggen dat deze sessie voor niets is geweest of dat er niets gebeurd is.
Vertrouw erop dat er in het lijf wel degelijk wat veranderd is!

Wie is aanwezig?

Bij de 1ste sessie is minimaal 1 ouder aanwezig. Bij de laatste sessie is ook graag 1 van de ouders aanwezig. Is dit niet mogelijk, dan hebben we daarna nog telefonisch contact. De tussenliggende sessie mogen het kind en de ouder bepalen wie erbij is.
Mijn ervaring is dat kinderen vaak spraakzamer zijn zonder de ouder in de buurt, maar dat wil niet zeggen dat je niet welkom bent!

Voor, tijdens en na de sessies

Ik heb geen wachtruimte. Kom daarom ook niet meer dan 5 min van te voren.
Tijdens de behandeling kan je kind het beste makkelijk zittende kleding aanhebben. Dat mag een spijkerbroek, joggingbroek of legging zijn. Een strak rokje is niet handig.
Na de behandeling (en de dagen daarna) raad ik aan je kind voldoende water te laten drinken. Doe je dit niet, dan kun je kind zich ongemakkelijk gaan voelen of zelfs hoofdpijn krijgen.
Na de behandeling kan je kind moe zijn. Er is ook hard gewerkt! Een extra knuffel en op tijd naar bed moeten volstaan om de volgende dag weer fit te zijn.

In kinesiologie wordt gewerkt met spiertesten. Een spiertest is voor mij het communicatiemiddel met het lichaam. Het menselijk lichaam reageert op een stressor met veranderingen van de spanning in de spieren. Met behulp van de spiertest is het mogelijk direct te voelen of de spier van spanning verandert steeds wanneer er een stressor geactiveerd wordt.
Een voorbeeld: stel we werken met het doel ‘Ik geef zelfverzekerd mijn spreekbeurt.’ Als dit stress geeft, dan zal de spier anders aanvoelen dan wanneer dit geen probleem is.
Meer informatie? Kijk dan op kinesiologie of toegepaste kinesologie.

Mijn praktijk

Mijn praktijk is bij mij in huis op de 3de verdieping. Ben jij of je kind slecht ter been? Bel of mail, dan zoeken we een oplossing.

Ik wil ook wel, maar ben wat ouder…

Denk jij nu: dat wil ik ook wel ervaren, maar ik ben (een) ouder. Ik kan ook jou helpen! Je mag altijd contact met me opnemen via info@goudwaardkinesologie.nl of 06-15632790. Of neem een kijkje op mijn site Praktijk Enerqi, of mail naar info@praktijkenerqi.nl.

Annuleren

Weet je tijdig dat een afspraak niet door kan gaan? Laat me dat dan zo snel mogelijk weten, dan plannen we een nieuwe afspraak. Dit kun je het snelste doen door mij een appje te sturen op
06-15632790. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van een sessie, mag ik de sessie in rekening brengen.
Annuleren midden in de verandering wordt niet geadviseerd. Je wilt een verandering die in gang is gezet niet stopzetten. En ja, soms is het even lastig, of zelfs pittig, maar dat gaat voorbij. Dit is nodig om verder te ontwikkelen, te groeien.

Facturering

Per sessie stuur ik een factuur. Ben je aanvullend verzekerd, dan kan je de factuur bij je zorgverzekering indienen en krijg je een deel terug.
Betaling is achteraf via een betaalverzoek (voorkeur) of via een bankoverschrijving.
Mocht de prijs een te hoge drempel zijn voor jullie, neem dan contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden.


Ben je na dit alles gelezen te hebben ervan overtuigd dat ik jouw kind en jou kan helpen zichzelf weer terug te vinden? Mag ik jouw kind helpen groeien naar een mooie, trotse en zelfverzekerde versie van zichzelf? Neem dan contact met me op: 06-15632790 of info@goudwaardkinesiologie.nl.


LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 (halte Conradkade) en 11 (halte Laan van Meerdervoort).
Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN

Openingstijden

Ma - vrij: 09:00 - 18:30 uur
Ik werk alleen op afspraak.

Adres

Columbusstraat 36
2561 AN Den Haag

De praktijk is eenvoudig te bereiken met tram 3 (halte Conradkade) en 11 (halte Laan van Meerdervoort).
Parkeergelegenheid in de straat of in de buurt. Na 18:00 uur is het betaald parkeren.